pondělí 19. srpna 2019

Prokurátor


Prokurátor je erotický román vydaný pod novou značkou Kontrast. Jde o první díl jiskřivé série, která kromě paličatých hrdinů nabízí exklusivní prostředí obhájců spolu s detektivní zápletkou.

Kinga je atraktivní, ambiciózní, inteligentní žalobkyně, která zjistila, že ji její manžel podvádí. Ztratila jistotu v životě, a proto hledá v baru rozptýlení. Chtěla se pro jednou odvázat, zapomenout na pravidla - její zásady pro dnešní noc zmizely. Ona momentálně zmatená, narazí na místního proutníka. Kinga si užila svoje a chtěla na celou příhodu zapomenout, ovšem z neznámého atraktivního svůdníka se vyklube prokurátor, který pracuje na stejném případu, do kterého je osobně zaangažovaná. Jejich cesty se tedy opět spojí a rozbíhá se hra na kočku a na myš.


Prokurátor je psán zajímavým stylem, v knize zcela chybí kapitoly. Ale nachází se zde opravdu velké množství odstavců, ve kterých se ve vyprávění střídají dva hlavní hrdinové. Vzájemně se prolínají jejich rozdílné názory, autorka ukazuje dvojí pohled na jednu situaci. Skvěle načrtnutý mužský a ženský pohled na svět.

„Opičárna skončila. Nejsme Romeo a Julie.. Teď jsme v práci a já jsem pro tebe pan státní zástupce a ty pro mě další problém k vyřešení.

Jde o čtivý příběh, který zhltnete jedním dechem. Prokurátora jsem nedala z ruky a přečetla ho za jedno odpoledne, které mi zpříjemnil slovními přestřelkami hrdinů.  Mnohé scény byly úsměvné a u dialogů jsem se několikrát smála nahlas.

Pokud hledáte erotické knihy s příběhem, tak Prokurátor je správnou volbou, kromě žhavého sexu a peprných slov nechybí ani vyšetřovací linka. Příběh je zasazen do Polska a tak se nevyhneme polským jménům, která mohou někoho překvapit. Na druhou stranu je to oblast netypická a neokoukaná.


Kniha mě mile překvapila a dobře se mi četla. Hrdinové byly jako oheň a voda. Ona přidrzlá fanynka fotbalu, co si nebojí dát pivo. On agresivní, nabubřelý, panovačný hajzlík, který se neovládá. Prokurátor je prostě plný emocí a navíc okořeněný vzrušující a vtipnou komunikací. Dočkáme se, jak nenávisti, tak i jiskření. Jsou zde groteskní, dramatické i žhavé scény a vše se skvěle prolíná.





„Četl sis Padesát odstínů šedi, jo?“ zeptala jsem se ve snaze ho zmást. Očekávala jsem, že se rozčílí nebo alespoň ztratí část z té děsivé a vášnivé sebejistoty. Ukázalo se však, že při sexu ji neztrácí nikdy. „Ne, holčičko. Prostě jen nemám rád, když sedíš na klíně jiným chlapům,“  zašeptal a postrčil mě směrem na postel.


Jde o román pro ženy, který má vtip a kromě žhavých postelových scén nabízí i něco navíc – detektivní záplatku. Která není sice bůhvíjak promyšlená a místy je dokonce průhledná, ale vše vyvažují sarkastické charaktery hlavních protagonistů. Kteří svými názory a myšlenkami čtenáři ukazují reálná lidská očekávání. Nenajdete zde žádné růžové brýle zamilovanosti, ale tvrdou realitu.  Prostě upřímný názor, který často pobaví.


Pochválit musím i svižnost děje, nekonalo se žádné zbytečné natahování, ale šlo se rovnou k věci. Tahle úsměvná oddechovka vypráví o jednom milostném dobrodružství na pozadí temného případu psychopatického kriminálníka. Prokurátor přináší, nezkrotnou touha, vazbu na gangstery, zastrašování, vydírání i nenávist.

Ukázka:
„Hmm, džentlmen,“ vyprskla jsem tónem signalizujícím maximální pohrdání. Pohlédl na mě evidentně udivený a snad i trochu… zahanbený? Barman se hlasitě rozesmál a navrhl mi další drink, na účet firmy. Vždyť co je mi po…

Namyšlená kráva, řekl jsem si a usadil se na místě, které se vedle „červených šatů“ před chvilkou uvolnilo. Dobře jsem si ji prohlédl, když se nakláněla pro další drink, který ji připravil můj brácha a stále se přitom smál jako kretén. Ošklivá není, ale žádnej zázrak, pomyslel jsem si pomstychtivě. Byla vysoká, měla dlouhé nohy a vcelku solidní kozy, ale žádná mladá kočička už nebyla. Tím spíš mě naštvalo, že na mě vytasila s takovým tónem.

Hodnocení: 4,1/5

Za tenhle erotický román moc děkuji Knihám Dobrovský!

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze :) Knihu ani nakladatelství neznám, takže ji dám šanci už jenom proto, že jsem zvědavá co je to zač :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha mě zaujala, vypadá jako příjemná romantiky. :) Určitě se po ní podívám. :))

    OdpovědětVymazat