pondělí 7. listopadu 2022

Bez zábran

 Bez zábran aneb Mohl by mít každou ženu, na kterou si ukáže. On chce jen jednu… je erotickým románem od australské spisovatelky T. L. Swanové, která pochází ze Sydney, ale nyní se svými dětmi a mnoha domácími mazlíčky žije v přímořském městečku. Než se stala spisovatelkou, pracovala v nadaci pomáhající lidem se schizofrenií. Její díla mají dobře vykreslené charaktery - k tomu využívá své znalosti z psychologie. Ráda vytváří charismatické muže a důvtipné ženy. V českém překladu Swanové u nakladatelství Metafora vyšly již dva romány: Jednou za život a Na druhý pokus. Autorka si ráda vychutná margaritu či kávu a k tomu přikusuje něco sladkého.

Bez zábran je již třetím dílem žhavé romance o čtyřech bratrech Milesových, jedná se o četbu pro čtenáře starší 18 let a jednotlivé díly na sebe přímo nenavazují. Jedná se o volné pokračování a pro mě osobně je tohle úplně první setkání s autorkou a doufám, že nebude poslední.

Zúžím oči a dál ji propaluju pohledem, co to s tou zatracenou ženskou je? Nikdo se ke mně nechová tak jako ona. Vypadá to, že už jen moje existence ji pěkně štve. Usmívá se na mě, jako by byla bůhvíjak šťastná, ale to, co jí pokaždé vychází z úst, je skrytá agrese. Dokáže člověka spolehlivě vytočit.

Hlavními hrdiny jsou Kathryn Landonová - IT specialistka a Elliot Miles - ředitel mediální společnosti Miles Média. Ona je obyčejná dívka a on něco jako rocková hvězda.

Kathryn se po smrti rodičů uzavřela do sebe a zažrala se do práce. Svůj osobní život zazdila, jelikož se bála, že zase někoho ztratí. Schovávala se za svůj smutek a přestala o sebe dbát. Ovšem její nový spolubydlící ji otevřel oči a stala se jeho novým projektem. Kathryn se pomalu mění, má nový styl i oblečení a konečně začíná znovu žít. A v téhle křehké době si ji znenadání všimne i samotný šéf. Začínají si spolu hrát, škádlit se a kroužit kolem sebe. On je lamač dívčích srdcí, který vystřídal celou řádku žen, ale stále nenachází to, co hledá. Objeví to „něco“ v Kate?

Elliot je majetnický, panovačný, obletovaný, bohatý, sexy, inteligentní, známý a arogantní muž. Který je zvyklý, že mu všechny ženy padají k nohám. Jedinou výjimkou je jeho podřízená Kate, která mu pije krev. Je to inteligentní, sarkastická, otravná, neústupná, upjatá žena, která nechce ustupovat a nebojí se nahlas si postěžovat. Navzájem se ze začátku nesnáší, ale pak se jejich vztah začne vyvíjet nečekaným směrem.

Přejedu si bokem prstu po rtech a pohodlně se usadím, zcela rozptýlený sexy zadečkem vlnícím se v červených šatech. To, jak poskakuje do rytmu, je tak radostné… Tančí, jako by se nikdo nedíval, což si myslí ona. Já se dívám a je to velmi…

Tenhle erotický román o sexy šéfovi obrovské společnosti je velmi čtivý a poutavý. Autorka stvořila uvěřitelné hrdiny, kteří jsou sami o sobě zajímaví. V díle nechybí sexuální napětí, touha, chtíč, vášeň, frustrace i vztek. Hrdinové se neustále provokují a vzájemně vzrušují, jejich touha je uvěřitelná a společná jiskra žhavá.

Kniha má kolem 460 stran a střídají se v ní vypravěči. Většina částí je popisována z ženského pohledu, ale některé pasáže protíná tučné písmo zobrazující myšlenkové pochody samotného Elliota. Součástí díla jsou i emaily a zprávy, které si hrdinové posílají.

Naštvaně zafuním. Ten chlap je ale tvrdý oříšek. „Pane Milesi, jak už jsem řekla dnes ráno, nemám o vás zájem. Vaše ranní obvinění mě velmi urazilo, a pokud jste si toho nevšiml, byla jsem v té pitomé sauně první!“ Ve tváři se mu mihne pobavení.

Bez zábran je čtivý, lechtivý román pro ženy se sympatickými hrdiny, čtivým dějem a příjemnou obálkou. Ve kterém dochází k hledání spřízněné duše. Mé první shledání s autorkou, tak dopadlo mnohem lépe, než jsem čekala. A moc ráda si přečtu dobrodružství posledního bratra z bohaté rodiny Milesových.

Ukázka:

Společně sledujeme, jak před budovu Miles Media přijíždí černé bentley. Řidič vystupuje z auta, otvírá zadní dveře a v nich se objevuje Elliot Miles. Je to takový ranní rituál, který prožívám každý den. Pohledem kloužu nahoru a dolů po muži, kterým pohrdám. Dnes má na sobě oblek v námořnické modři s proužkem a bílou košilí, tmavé vlasy se mu vlní v nedbalé dokonalosti. Dívám se, jak si jednou rukou upravuje sako, zatímco v druhé drží aktovku. Záda má dokonale rovná, jeho postoj je dominantní. Ztělesněná arogance. Znovu se napiju kávy, ale nespouštím z něj oči, štve mě, že je tak úžasný. Štve mě, že se každá žena zarazí a zírá, když vejde do místnosti. A nejvíc ze všeho mě štve, že si je toho vědom. Ačkoli bych to nikdy nepřiznala, čtu bulvární články a časopisy, takže vidím všechny ty exotické večírky, na které chodí, a krásné ženy, se kterými se stýká. Vím o Elliotovi Milesovi víc, než si chci připustit. Vlastně je to v pořádku – nenávidím toho muže celých sedm let, co pro něj pracuju.

Hodnocení: 4,3/5

Velice děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí recenzního výtisku!

4 komentáře:

  1. Já tuhle knihu (a celkově tuto autorku a tuto sérii) naprosto zbožnuji. Za mě je ale asi nejlepší díl druhý - s Tristanem. U toho jsem se neskutečně i nasmála. Jinak krásně napsaná recenze.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě mrzí, že jsem se k téhle sérii nedostala dřív.

      Vymazat