úterý 21. května 2024

Čtyřmi slovy!

Krásný den, moji milí čtenáři,

dneska vás vítám u recenze na party hru od TLAMA games (deskovky k sežrání), kterým tímto moc děkuji.

 Čtyřmi slovy! je oceňovaná kooperativní asociační hra se slovy. Ve které hrajete jako tým a snažíte se překonat své nejvyšší skóre. Tato hra je určena pro tři až šest hráčů. 

Jedná se o ideální hru na party, ale hodí se i jako zábava na rodinné sešlosti. Tahle slovní desková hra se hraje v týmu. A probíhá ve dvou fázích, které vám ráda přiblížím.

 Individuální fáze - začneme tvořením a zapsáním nápověd, která spojují klíčová slova dohromady. Mělo by se jednat o nějaké společné rysy. Použít lze jen jedno jediné slovo. Po zapsání čtyř nápověd, se přidá do balíčku jedna náhodná karta klíčových slov a přechází se k druhé fázi.

Odhalení - zvolí se náhodně jeden hráč, který se stane divákem, a ostatní budou prozkoumávat jeho desku, postupně se v roli divoká vystřídají všichni. Úkolem je po důkladném prozkoumání nápověď, správně umístit klíčová slova na hráčskou desku,. Poté se zkontrolují správné odpovědi. V případě chyby, má tým ještě jednu šanci na opravu. Poté, co se všichni vystřídají, hra končí a sečtou se body. V každé další hře je snaha získat co nejvyšší skóre.

Pokud už hru velmi dobře znáte, můžete zvýšit její obtížnost. A to tím, že než se přejde k samotnému odhalení, dobere se víc karet klíčových slov, které ztíží hádání. 

Čtyřmi slovy! není nijak složité, pravidla jsou lehce pochopitelná a doba hraní je něco kolem dvaceti minut. Takže se jedná o rychlou a především zábavnou hru, složenou z hráčských desek, záznamového archu a 220 karet se slovy. 

Tuhle rodinnou hru můžete hrát pořád dokola. Jelikož pokaždé budou vybrána jiná klíčová slova, tudíž vzniknou naprosto odlišné nápovědy. Pobavíte se,  procvičíte mozkové závity a zaspolupracujete si s vašimi blízkými. 

Ještě jednou velice děkuji TLAMA games za poskytnutí hry k recenzi!

3 komentáře: