pondělí 23. září 2024

Vábení draka

 Vábení draka je první díl erotické fantasy série Bojovníci z Havaje složené celkem z šesti knih od americké autorky Anny Lowe, která je zastánkyní vášnivé lásky a romantiky, o nichž ráda píše. Mimo to cestuje, sportuje a miluje psy, což tvoří další inspiraci jejich příběhů.

Tahle série o měňavcích mě už delší dobu lákala. Fantasy žánr býval můj nejoblíbenější a nyní si moc ráda přečtu i nějaký ten pikantní román nebo příjemnou romantiku. A tahle série spojuje všechno, co mám ráda dohromady. Pro mě něco nového a neokoukaného na poli erotické literatury, jelikož o sexy majetnickém drakovi jsem ještě nečetla. 

Noční můry mohly narušit i ten nejhlubší klid - skutečné noční můry, které nedokázala vymazat z paměti bez ohledu na to, jak moc se snažila. Stále viděla zářící oči tvora, který ji napadl. 

Tessa Byrneová je soukromá šéfkuchařka, která donedávna nic netušila o děsivém světě měňavců. Než na ni jeden nezaútočil. Aby utekla strašlivému osudu, prchá na Havaj, kde vkládá svůj život do rukou cizinců. Prosí o pomoc elitní tým bodyguardů a soukromých detektivů. Ti ovšem mají svoje pravidla -  vyhýbají se ženám a nevěří lidem. U speciálních jednotek si zažili své a nyní chtějí hlavně zapadnout a schovat své jedinečné schopnosti. 

Kai je na první pohled okouzlen temperamentní Tessou. Vydala se hledat záchranu na neznámé místo plné cizích mužů a je odhodlaná bojovat s drakem, který si ji chce přivlastnit. Okamžitě to mezi nimi jiskří a Kai má pocit, že Tessu musí chránit. I když to odporuje pravidlům, tak hoří touhou a musí držet svého draka na uzdě. Ale hrdinové před sebou mají několik překážek a budou čelit mnoha nebezpečím. 

Vrháme se rovnou  do akce. Kniha se hrozně dobře čte. V ději hraje důležitou roli osudovost i spříznění duší. Draci jsou velmi majetničtí a existuje pro ně je jedna osoba. Jejich svazky jsou tedy na celý život a milují se na věčnost. 

Kai potlačil zavrčení. Jak by někoho mohla Tessa nezajímat? Ještě než ji spatřil u vjezdu na pozemek, cítil, že ho přitahuje jako magnet.

Tahle nadpřirozená romance je plná vášně, emocí a akce. Odehrává se na tropickém pobřeží Maui  - tedy místě, které připomíná ráj. Kulisa příběhu je za mě naprosto skvěle zvolená. V závěru knihy na čtenáře čeká bonusová kapitola o tom, co Kaie a Tessu ještě čeká. A nechybí ochutnávka druhého dílu série Toužení vlka a to konkrétně dvě kapitoly. 

Jednalo se o čtivé a příjemné dílo, které bylo okořeněno jiskřením mezi hrdiny a sexem. Vábení draka bylo milé čtení, taková opravdu jednoduchá oddechovka, u které si odpočinete. Pro mě jako maminku na mateřské je to ideální. U knihy nemusím přemýšlet, zrelaxuji a navíc se příjemně zabavím.

Nechtěla věřit vlastním smyslům. Jistě, moře omývající pobřeží klidně šumělo. A ano, vlnící se odraz měsíce nad Pacifikem by ji měl uklidňovat, stejně jako sladká vůně ibišku. Ale i ostrovní ráj Maui se ji mohl mohl snažit oklamat.

Erotika, romantika a fantasy spojená v jedné knize.  Příběh je předvídatelně sladký s menší dramatickou zápletkou. Vábení draka je čtivá kniha a jestli máte rádi nekomplikované oddechovky, které odsýpají, tak se můžete pustit do čtení. Já se moc ráda v budoucnu pustím do další knihy z téhle zajímavé série. 

Velice děkuji nakladatelství Moje romantika za poskytnutí recenzního výtisku!

1 komentář:

  1. to asi není moc pro mě, i když v těžším období by se hodit mohla :)

    OdpovědětVymazat