neděle 9. června 2024

Emma

 Emma ve světě fantazie je kouzelná kniha pro děti plná naprosto nádherných ilustrací, které má na svědomí Francesca Dafne Vignaga. Autorkou díla je Céline Person. Která několik let žila i v Anglii, ale vrátila se do rodného města Nantes. Psaní se věnuje již několik let, náměty čerpá ze svého života. Někdy jsou to jen slova z rozhovoru někdy jen určitý pocit, to vše může přispívat k rozvoji příběhu.

Emma zbožňovala malování, ale cítila v sobě něco, co ji drželo při zemi. Cítila to, ale nedokázala přesně říct, co to je.

Emma je milá holčička, která si zakládá na preciznosti a kreslení bere velmi vážně. Soustředí se, aby nepřetáhla a když už má obrázek téměř hotový - přetáhne. Následně se stane něco nečekaně nevídaného. Emma vzlétne k obloze a zažívá nevídaná dobrodružství.

Milé vypravování o zvědavosti a překonávání sebe sama. Je to krátký, ale kouzelný příběh s minimem textu. Ale o to větší prostor je poskytnut pohádkovým ilustracím, které pohladí na duši a okamžitě zaujmou.

"Ještě že jsi to udělala," pokračoval, "kdybys nepřetáhla, možná bychom se nikdy nepotkali..."

Velkoformátová kniha ukazuje svět dětskýma očima a nese s sebou krásné poslání. Které ocení víc dospělí, kteří ho pochopí a dětem předají. Nikdo není dokonalí a snažit se být perfektní za všech okolností může být ubíjející. Někdy je důležité vystoupit ze svého stínu a odvázat se. Mnohdy je větší zábava se uvolnit a užívat si života.

Emma ve světě fantazie je opravdu líbezné dílo. Tato pohádková kniha si mě osobně získala už svojí obálkou. Z příběhu jsem byla nadšenější než syn, ale není se čemu divit. Emmička je určená starším čtenářům. Na své docenění si počká v dětské knihovničce. 

Velice děkuji Megaknihám za tuhle překrásnou dětskou knihu!

3 komentáře: