středa 19. června 2024

Léto na Santorini

 Léto na Santorini je prvním dílem série Letní lásky od australské autorky. Sandy Barker je spisovatelka, cestovatelka a romantička se specifickým humorem. Jedná se o její debut, ve kterém se promítají její vlastní dobrodružství.

Sarah se po ošklivém rozchodu opět vrací k cestování a zamluvila si okružní plavbu po řeckých ostrovech. Chce si užít prázdniny, dovolenou a hlavně se podívat na nová místa. Vychutnat si místní kuchyni, západy slunce, moře, zábavu a poznat nové lidi. Lásku nehledá. Rozhodla se, že si dá pauzu od mužů. Ale osud ji přivane hned dva zajímavé nápadníky. Okouzlujícího mladíka a postaršího milionáře.

Někteří lidé mají uzavřený seznam věcí, které by chtěli v životě udělat, ale já si na ten svůj pořád něco přidávám.

 Na jachtě se sešla skvělá parta, která si společně rozumí. Mezi nimi i mladý Američan Justin, který hrdinku okouzlil. Navzájem flirtují, škádlí se a pošťuchují, i když ona nikoho nehledá a on má fobii ze vztahů. Sarah byla vždycky ta odpovědná a hodná. Vždy na sebe byla příliš tvrdá a na plavbě obklopená lidmi, z kterých se stali přátelé, se uzdravuje a začíná si užívat přítomný okamžik. 

Jedná se o romantické čtení, která má přes 320 stran a je plné letních lásek. Nechybí vynikající jídlo, dobrá společnost, jachta, nejrůznější cestovatelské lapálie, zajímavé výlety, ale i vzrušení.

Voda v zátoce byla neuvěřitelně modrá, tmavá, hluboká a inkoustová s modrozelenými skvrnami na hladině, kam dopadlo světlo. Bylo to nádherné místo, i když tam skoro nikdo nebyl - nebo možná právě proto.

Po knize jsem sáhla hlavně kvůli místu, kde se odehrává. Já si Řecko zamilovala a ráda o mých oblíbených místech čtu. Navíc konkrétně na ostrov Santorini, bych se jednou sama ráda podívala. Autorka dokázala, že jsem si připadala jako jedna z účastnic zájezdu. Úplně na mě přenesla atmosféru prázdnin.


Začátek plný poznávání místních ostrovů mě bavil, a i když romantika k prázdninám patří, tak se vše přehouplo se to v takovou malou telenovelu. Hlavní hrdinka mi úplně nesedla, absolutně nevěděla, co chce. Jedná se o jednoduché a nenáročné čtení.

"Být pořád hodná je vyčerpávající. Víš, já sama na sebe vyvíjím větší tlak než kdokoli jiný - abych byla dokonalá a dělala všechno správně. Jsem sama sobě nejtvrdším kritikem. Je to únavně."

Příběh inspirován autorčiným skutečným milostným příběhem. Tato kniha je vlastně milostným dopisem Řecku. Autorka svého partnera potkala na molu na Santorini. Takže uvnitř díla naleznete střípky z jejich života. 

 Tenhle ženský román je jako stvořený pro letní čtení. Ideální prázdninová kniha, která vás naláká objevovat svět a nová místo. V knize nechybělo zamyšlení nad životem, že od něj hrdinové chtějí víc.   Milá oddechovka s otevřeným koncem, který jsem nelibě nesla. Já mnohem raději vím na čem jsem, než abych si domýšlela. :D Ale to je jen můj problém ;-)

Velice děkuji nakladatelství Cosmopolis za poskytnutí recenzního výtisku!

2 komentáře: