sobota 31. srpna 2024

Rok v...

Krásný den, milí čtenáři,

dneska bych vám ráda představila úžasnou dětskou sérii Rok v... od nakladatelství Host. Kterou zatím tvoří sedm knih a brzy vyjde osmá část Rok v lese: Drobečci, na kterou se velice těším. Tentokrát vám blíže přiblížím čtyři podle mě nádherné díly, které mohu vřele doporučit.

Jedná se o bohatě ilustrovaná velkoformátová leporela určená dětem od dvou let. Ale z mojí zkušenosti musím říct, že rok a půl starý syn je z knih naprosto nadšený už nějakou dobu. Střídáme je a čteme denně. Umí najít skoro všechno, co mu dám za úkol a navíc dokáže spoustu ilustrací pojmenovat. Rozhodně mu prohlížení a trénink pomohl v rozvíjení slovní zásoby. A já mám radost, že se dokáže zabavit něčím takhle krásným a poučným.   

pondělí 26. srpna 2024

Vítek, křupadlo a kostižrout

 Vítek, křupadlo a kostižrout aneb Příběh, o jehož průběhu i konci rozhodneš ty je gamebook nejen pro děti, ale i jejich rodiče. Dílo sepsala česká autorka píšící pod pseudonymem Petula Bendula, která na něm pracovala tři roky. Kniha je vydaná samonákladem a povedených ilustrací, které doprovází text se ujal Přemysl Ponáhlý. Autorka je máma, milovnice humoru, ticha a starých zahrad. Dříve pracovala jako copywriterka, grafička či manažerka v jedné montessori základní školy. 

Ihned v začátku autorka sepsala doporučenou výbavu pro čtení a přidala několik rad do začátku. A nechybí ani šifrovací stroj. Rozhodně se v průběhu čtení vyplatí zapamatovat nebo ještě lépe zapsat předcházející pozici (pokud si zvolíte špatně, ještě rádi se vrátíte a vyberete jinou možnost), jelikož se bude v knize neustále přeskakovat mezi jednotlivými odstavci, tak ať se neztratíte.

sobota 24. srpna 2024

Pan Masters

 Pan Masters aneb Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr je první díl nové série od mé oblíbené australské spisovatelky T. L. Swanové, která pochází ze Sydney, ale nyní se svými dětmi a mnoha domácími mazlíčky žije v přímořském městečku. Než se stala spisovatelkou, pracovala v nadaci pomáhající lidem se schizofrenií. Její díla mají dobře vykreslené charaktery - k tomu využívá své znalosti z psychologie. Ráda vytváří charismatické muže a důvtipné ženy. V českém překladu Swanové u nakladatelství Metafora vyšly již čtyři romány: Jednou za život, Na druhý pokus, Bez zábran a Jen mezi námi. Autorka si ráda vychutná margaritu či kávu a k tomu přikusuje něco sladkého.

Julian Masters je ztracený, ovdovělý soudce, který hledá chůvu pro malého syna a navztekanou puberťačku. Má skvělou kariéru, kupu peněz, krásný dům, luxusní auto, ale jen přežívá a není šťastný. Trápí ho vina a připadá si ztracený. Také selhává v roli otce, dětem sice vytvořil stabilní, disciplinované prostředí, ale vytratil se soucit a porozumění.  Brielle Johnstonová je 25 letá potrhlá dívka, z Austrálie utíká před destruktivní minulostí, která chce najít sebe samu. Hned první den v nové práci chůvy se nechala nachytat šéfem, jak mu slídí v pokoji. Nevzbudila včas děti a ty dorazily pozdě do školy a ještě stihla vynadat Willow za její chování. Naštěstí je to sebevědomá dívka, kterou nezdar nerozhází a její brutální upřímnost ji nakonec zachrání.

úterý 20. srpna 2024

Šperky4U

Krásný den, moji milý čtenáři,

dnes bych vám ráda představila český e-shop Šperky4U.cz, který má skladem více než 29 000 druhů šperků. Vybírat můžete z nepřeberného množství náušnic, prstenů, náramků, přívěsků, náhrdelníků řetízků, piercingů, nebo třeba různých doplňků - jako jsou brože, tabatěrky, zrcátka, kompasy, šperkovnice, či svatební příbory.

Zdroj
Zdroj

Na eshopu mě osobně nalákala nejvíc nabídka, že se dá na zakázku zhotovit šperk nebo jiná osobní věc jako je například kapesní hodinky či pero s rytinou vlastního textu nebo věnování. Pomocí gravírování vám bude zhotoven nápis na míru. Což je naprosto ideální jako dárek pro vaše blízké, nebo jako vzpomínka na speciální den či událost. Vaší fantazii se meze nekladou, vybrat si můžete ze zajímavých předpřipravených typů písma. Nápis může schovat na zadní straně nebo ho naopak ukázat světu.

Internetový prodej šperků a kamenná prodejna v Hradci Králové kromě vlastní výroby rytin a gravírování nabízí pestrý výběr, levnou dopravu, rychlé dodání (mně balíček dorazil závratnou rychlostí, pečlivě zabalený a všechny šperky byly usazeny v krabičkách) a navíc disponují věrnostním program, díky kterému dostanete slevu na každý další uskutečněný nákup.

Zakázané uvolnění

 Zakázané uvolnění je hokejová romance od kanadské autorky Bal Khabra. Která je velkou milovnicí knih. Miluje čtení a sledování romantických filmů, u kterých má nejraději sladký happyend. Psaní podobných příběhů si užívá a hodlá v tom pokračovat.

Summer Prestonová snaží se získat magisterský titul ve sportovní psychologii, a aby toho dosáhla je nucena sepsat vědeckou práci o hokeji. Tedy sportu který z rodinných důvodů nesnáší, vyhýbá se mu a ještě k tomu musí spolupracovat s namyšleným kapitánem. Hrdinka se věnuje hlavně studiu, zakládá si na pravidlech, disciplíně a neumí se bavit.

"Spadl jsem do nějakýho jinýho vesmíru, žes přišla dobrovolně k ledu?" "Je to pořád ten samej vesmír, kde jsi tak nemožně otravnej." "A roztomilej?" zeptá se s klukovským úsměvem.

pátek 16. srpna 2024

Když přeskočí jiskra

 Když přeskočí jiskra je milý román pro ženy od britské autorky Donny Ashcroftové, která vždy toužila být spisovatelkou. Ale až poté, co vychovala děti, se připojila ke spolku Tring Writers´ Circle a konkrétně učitel Nick ji nesmírně inspiroval a dodal sebedůvěru, aby se psaní začala opravdu věnovat. Autorka je zároveň dobrou kamarádkou oblíbené  Julie Caplinové, která díla Ashcroftové čtenářům velmi doporučuje.

"Berte to spíš jako buzení Šípkové Růženky. Ta dívka v sobě má jiskru, jen potřebuje pomoct znovu zažehnout. A hádám, že hasič by mohl vědět, jak na to."

Evie Stuartová má zlomené srdce, cítí se zrazená a proto se uzavřela před světem. Svůj čas tráví v pokoji, užívá si samoty a nechodí mezi lidi. Pomáhá rodičům a babičce na Buttermead Farm. Do jurty určené k pronájmu dorazí nový host Ryder Callum. Tedy 33 letý hasič bez závazků, který se rozhodl najít svého ztraceného dědečka. Podle dopisů, které nedávno objevil, zjistil, že by mohl žít někde v okolí. Zároveň si dává pauzu od zaměstnání, jelikož se nemůže zbavit nočních můr a posttraumatické stresové poruchy. Od starostí ho umí odprostit hlavně adrenalin, který si užívá. 

středa 14. srpna 2024

Úsvit Onyxu

 Úsvit Onyxu je prvním dílem nové plánované trilogie od americké autorky Kate Golden. Která pracuje ve filmovém průmyslu a vymýšlí příběhy. Ve volném čase ráda sleduje filmy, skládá puzzle, chodí na  túry a navštěvuje bleší trhy. Svému partnerovi sepsala, jak věnování, tak i poděkování, jelikož ji byl velkou oporou, když se rozhodla věnovat nové činnosti.

Arwen Valondaleová se vždycky bála, strach ji paralyzoval, nikdy nic zajímavého nezažila ani neviděla. Její domov Jantarové království se nyní otřásá v základech. Všichni muži byli odvedeni do války a zbytek obyvatel žije v chudobě. Arwen má schopnost léčit a díky tomu živí sebe i svoji rodinu. V těchto nelehkých časech se vrátil její bratr, kterého už oplakali. Jako dezertér, ale musí utéct za hranice a společně plánují útěk. Při něm zodpovědnou, stydlivou a praktickou Arwen unese nepřítel do Onyxového království. Výměnou za bezpečí své milované rodiny nabídne své léčitelské služby. Král Kane Ravenwood je považován za krutého a nenasytného panovníka. Tento bezohledný tyran se silným vojskem a největším územím rozpoutal podle Arwen nesmyslnou válku. Hrdinka se děsí svojí budoucnosti, která ji v rukou nepřítele čeká.

Spalující bůh

 Spalující bůh je temná fantasy pro dospělé od čínsko-americké autorky  R. F. Kuang, která se narodila v Číně a s rodinou v roce 2000 emigrovala do USA. Kromě psaní se zabývá moderní čínskou historií. Autorka debutovala Makovou válkou a získala cenu Austounding Award (tedy nejlepší mladý autor) a zároveň byla nominována na další různé literární ocenění. Což se není čemu divit, protože dílo čtenáře pohltí.
  Pocit, který se jí zmocňoval při pálení, si hodně dlouho ošklivila, hnusila si svůj oheň a svého boha. Teď už ne. Dokázala si přiznat, že se jí to líbí. Líbilo se jí popouštět uzdu svým nejnižším pudům. Vyžívala se v tom.

Rin už nechce být pěšákem, ale rozhodne se velet. Opět ji lhali, zradili a tentokrát dokonce přišla o ruku. Nehodlá si hrát, ale plenit. Nepřátelé jsou ale velmi mocní a ona hledá děsivé způsoby, jak je zastavit. Nejprve je odhodlaná najít spojence a osvobodit jih, který je zabraný Mukenským svazem a poté by ráda svrhla Dračí republiku. Konečně si začala užívat pálení a je odhodlaná zvítězit. Jedinou její slabinou je její soukmenovec Kitáj, který ji zachraňuje zdravý rozum, ale kdyby se mu něco stalo, stane se to i jí.  Jsou nenávratně propojeni.

úterý 13. srpna 2024

Odešla do tmy

 Odešla do tmy aneb Každá rodina skrývá nějaké tajemství je mysteriózní thriller s detektivními prvky. Kulisou dramatického díla je anglický venkov, konkrétně jedno ospalé přímořské městečko, ve kterém se odehrálo zmizení beze stopy i dvojnásobná vražda. Sepsala ho britská autorka Claire Douglas, která pracovala jako novinářka a redaktorka ženských časopisů. Ale odmalička toužila být spisovatelkou a její sen se splnil. V roce 2013 vydala román The Sisters. Claire žije s dvěma dětmi a manželem v Bathu. V českém překladu vyšlo ještě její dílo Záhada domku číslo devět. 

Jessica Foxová je novinářka nasazená na případ vraždy dvou lidí, který se odehrál v jejím rodném městě. Hlavní a jedinou podezřelou je její bývalá nejlepší kamarádka z dětství, která nyní leží v nemocnici po postřelení. Pro Jessicu by to mohl být zlom v kariéře, její šéf po ní chce exklusivní rozhovor. Jenže Jessica se kamarádce odcizila a nechala ji na holičkách v době, kdy ji nejvíc potřebovala. Powellovi s ní poté, co je zklamala nechtějí mluvit. Ale ona potřebuje informace nejen kvůli práci. Nemůže pochopit, proč by laskavá Heather zabíjela,a pak se postřelila, když na ni doma čeká manžel a milovaný syn. Jessica se nehodlá tak lehce vzdát a začíná pátrat.

 Jestli je ta žena, ta vražedkyně, vážně ta Heather, kterou jsem znala ze školy, mohl by mi její příběh pomoct v kariéře a vrátit mě znovu na výsluní, což jsem potom, co se stalo v Daily Tribune, vážně potřebovala. Vím toho o ní a její rodině spoustu. Snad až příliš. Opravdu ale něco takového chci? A za jakou cenu?

pátek 9. srpna 2024

Železný vlk

 Železný vlk je prvním dílem série Vardari. Jedná se o poutavé a mysteriózní fantasy z pera norské spisovatelky, autorky komiksů a ilustrátorky Siri Pettersenové. Její besteseller Ódinovo dítě získalo celou řadu ocenění - nejlepší norská kniha v žánru sci-fi a fantasy, nominaci na Cenu norského ministerstva kultury za literaturu - v kategorii debut i knihu knižních blogerů.

 Hluboko v nitru to věděl již pár let. Cítil neklid a otupoval ho prací. Občas přemístil tu či onu figurku ve hře, pro případ...

Vítejte v ponurém světě, kde se kšeftuje s krví, která dokáže nakazit lidi a stanou se z nich bestie, které nelítostně útočí na všechny kolem. Obyvatelé se mají na pozoru, útoky nakažených jsou častější, hlídkuje se, kontroluje se u bran, přesto se situace vymyká kontrole. Znečištěná krev se šíří městem, pro mnohé je těžké se od ní držet dál, závislost je silná a krverauš zatemňuje mozek a otupuje strach z vlčiny. Kamenné brány ožily a nečekané věci se daly do pohybu.

středa 7. srpna 2024

Palmolive Naturals

Krásný den, moji milí čtenáři,

díky trnd projektu jsem dostala možnost vyzkoušet tři voňavé sprchové krémy od Palmolive Naturals s novým vylepšeným složením, které je vhodné pro vegany.  Sprchové krémy jsou dermatologicky testovány, mají neutrální pH a obsahují vitamín E, který zanechává pokožku jemnou a vyživenou.

pátek 2. srpna 2024

Vila v Itálii

 Vila v Itálii aneb Čerstvý mořský vánek, půvabná zákoutí a jiskřivé pohledy je jedenáctým dílem Romantických útěků od oblíbené americké autorky Julie Caplinové, která si potrpí na dobré jídlo, vychutnávající si nejraději při poznávání cizích zemí. Při své práci procestovala již celou řadu míst a právě tyhle toulky se staly inspirací pro sepsání této milé série. Služební cesty ji umožnily potloukat se po Evropě a ochutnat nejrůznější gastronomické pochoutky a tyto vjemy použila do svých děl.

Jedná se o volné pokračování, takže se dá číst i samostatně, ale já doporučuji si přečíst i předchozí romantické příběhy ze série, jsou totiž všechny plné lásky, dobrého jídla a cestování, tedy té nejlepší kombinace.

 "Čas léčí - stejně jako slunce, dobré jídlo a rodina. Postaráme se o tebe a tvé srdce se uzdraví."

čtvrtek 1. srpna 2024

Divoká Afrika

 Divoká Afrika je první díl nové romantické série od české autorky M.K. Hardy, která má na svědomí romancí Haka za lilii, Tanec za odpuštění, Knihomolka a další. Je pro ni typický čtivý styl vyprávění a výběr zajímavého prostředí. Autorka píše jeden příběh za druhým a nenechala se odradit ani těžkými začátky.  Kromě psaní se věnuje své rodině - je matkou dvou dětí.

Můj další zlozvyk se projevil velice brzy. Jsem neskutečně zvědavá. Asi jako každý reportér nebo novinář je i většina kameramanů šťouravá a chce natočit naprosto všechno

31 letá kameramanka Michelle Connerová čeká na svoji příležitost, aby zazářila. Natáčí dokumenty pro Warner Bross a nyní je poslaná do Afriky, aby zajistila záběry divokých zvířat. Vybraná byla proto, že se zná s vlastníkem jedné z největších rezervací v Keni. Aby se udržela práci musí přesvědčit pohledného Ethana Dornera, aby s ní spolupracoval, pozval ji k sobě domů a umožnil ji natáčet. Hrdinka Ethana 15 let neviděla, tedy od té doby, co dodělali školu. Ale je odhodlaná a pozvání opravdu dostane. Michelle tedy poprvé letí do Afriky a snaží se udělat dobrý dojem a zajistit krásné záběry.