sobota 24. srpna 2024

Pan Masters

 Pan Masters aneb Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr je první díl nové série od mé oblíbené australské spisovatelky T. L. Swanové, která pochází ze Sydney, ale nyní se svými dětmi a mnoha domácími mazlíčky žije v přímořském městečku. Než se stala spisovatelkou, pracovala v nadaci pomáhající lidem se schizofrenií. Její díla mají dobře vykreslené charaktery - k tomu využívá své znalosti z psychologie. Ráda vytváří charismatické muže a důvtipné ženy. V českém překladu Swanové u nakladatelství Metafora vyšly již čtyři romány: Jednou za život, Na druhý pokus, Bez zábran a Jen mezi námi. Autorka si ráda vychutná margaritu či kávu a k tomu přikusuje něco sladkého.

Julian Masters je ztracený, ovdovělý soudce, který hledá chůvu pro malého syna a navztekanou puberťačku. Má skvělou kariéru, kupu peněz, krásný dům, luxusní auto, ale jen přežívá a není šťastný. Trápí ho vina a připadá si ztracený. Také selhává v roli otce, dětem sice vytvořil stabilní, disciplinované prostředí, ale vytratil se soucit a porozumění.  Brielle Johnstonová je 25 letá potrhlá dívka, z Austrálie utíká před destruktivní minulostí, která chce najít sebe samu. Hned první den v nové práci chůvy se nechala nachytat šéfem, jak mu slídí v pokoji. Nevzbudila včas děti a ty dorazily pozdě do školy a ještě stihla vynadat Willow za její chování. Naštěstí je to sebevědomá dívka, kterou nezdar nerozhází a její brutální upřímnost ji nakonec zachrání.

Trčím na opačném konci světa a vydávám se za super chůvu. Co jsem si namlouvala? Nevím o hlídání dětí ani ň, a o tom, jak si hledět svého, jakbysmet. 

Brielle se ocitne v dysfunkční rodině, kde hlídá osmiletého Sammyho a 16 letou Willow, která je drzá a odmlouvá. Hrdinka brzy zjišťuje, že hrozným chováním dívka maskuje, že se cítí osamělá a nepochopená. Brzy dokonce odhalí i šikanu, kromě problémů s dětmi řeší nejrůznější nedorozumění se šéfem. A fakt, že je přitahovaná starším mužem. Obletovaným vdovcem, který čekal někoho profesionálnějšího a hlavně staršího. Takže se musí osvědčit, ale svojí živelností a empatickým přístupem si postupně všechny získává. 

Kniha má přes 450 stran a střídají se v ní vypravěči. Většina textu je popisována z ženského pohledu a kurzívou je oddělená část myšlenkových pochodů samotného chladného Pana Masterse. On je  povýšený, upjatý, nevrlý mrzout, který nechce závazky. Tenhle erotický román pro ženy je opět velice čtivý. V díle nechybí sexuální napětí, chtíč, zakázané ovoce, věkový rozdíl, šikana, vina, ale i touha. 

Jaký debil se hned první den v nové práci nechá nachytat u šéfa v ložnici, jak tam v pyžamu očuchává jeho vodu po holení? 

Pan Masters mě překvapil perfektně zvolenými hrdiny. Především Brielle je naprosto skvělá postava, kterou jsem si okamžitě oblíbila. Neskutečně osvěžující osobnost - troufalá, všetečka, zábavná, milá, živá a hlučná. Hrdinka je svá a dělá věci po svém. Mnohokrát udělá chyby, ztropí scénu, udělá drama, prostě jde do všeho po hlavě a nic nebere vážně. Umí se bavit, ale zároveň bojovat za ty, které má ráda.

Jedná se o jiskřivé a poutavé čtení o mocném, charismatickém, sexy šéfovi a mladé, potrhlé, upřímné chůvě. Provokativní dílo, ve kterém nechybí žhavé, emotivní, ale ani vtipné scény. Čtení jsem si maximálně užila. Opravdu jsem se pobavila, párkrát jsem měla slzy v očích a popsaná chemie mezi hrdiny též fungovala. Pan Masters je jedním z nejlepších erotických ženských románů, co jsem kdy četla. 

Mám já to ale problémy. Musím si na kreditní kartu bez limitu koupit něco pěkného, co si vezmu na rande se štědře obdařeným sexy bohem.

 První díl nové žhavé série byl boží. Jelikož autorku znám čekala jsem, že budu nadšená, ale tohle bylo zatím její nejlepší dílo. Pan Masters se mi přesně trefil do vkusu. Velký věkový rozdíl, zakázaná láska a hlavně potrhlá hlavní hrdinka, která je až moc upřímná. Vypadá to na další skvostnou sérii o mocných a neodolatelných mužích. Jsem ráda, že už se připravují další díly - Pan Garcia, Pan Spencer. Já už se tedy nemůžu dočkat. 

Hodnocení: 4,8/5

Velice děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí recenzního výtisku!

6 komentářů:

  1. Většinou mě tyhle knížky moc nezajímají, ale tyjo, tahle mě zaujala :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala mne potrhlá chůva v kombinaci s drzou puberťačkou - to může přinášet vtipné scény. Zápletka osamělá bohatý muž a mladá dívka v roli zaměstnankyně mi naopak přijde takové průhledné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vtipných scén je v knize opravdu hodně. Já se při čtení vážně bavila.:D

      Vymazat
  3. Trochu mi to připomíná americký sitcom Chůva k pohledání :).

    OdpovědětVymazat