úterý 20. srpna 2024

Zakázané uvolnění

 Zakázané uvolnění je hokejová romance od kanadské autorky Bal Khabra. Která je velkou milovnicí knih. Miluje čtení a sledování romantických filmů, u kterých má nejraději sladký happyend. Psaní podobných příběhů si užívá a hodlá v tom pokračovat.

Summer Prestonová snaží se získat magisterský titul ve sportovní psychologii, a aby toho dosáhla je nucena sepsat vědeckou práci o hokeji. Tedy sportu který z rodinných důvodů nesnáší, vyhýbá se mu a ještě k tomu musí spolupracovat s namyšleným kapitánem. Hrdinka se věnuje hlavně studiu, zakládá si na pravidlech, disciplíně a neumí se bavit.

"Spadl jsem do nějakýho jinýho vesmíru, žes přišla dobrovolně k ledu?" "Je to pořád ten samej vesmír, kde jsi tak nemožně otravnej." "A roztomilej?" zeptá se s klukovským úsměvem.

Aiden Crawford má být vzorem pro ostatní, ale nechová se podle toho. Zanedbává svoje povinnosti, jelikož nestíhá všechny své aktivity. Chodí do školy, každý den tvrdě trénuje, posiluje a nemá čas na odpočinek. Tělo příliš zatěžuje intenzivním cvičením a má blízko k vyhoření. Flámování se mu na posledním večírku vymstilo a hrozí mu dokonce vyloučení. Jedinou variantou, jak se z tohoto problému dostat, je spolupráce na sportovním projektu. Což se kapitánovi v první chvílí vůbec nelíbí, ale postupně se se Summer sbližují. 

V knize  která má skoro 400 stran nechybí playlist s hity jako Lavender Haze od Taylor Swift nebo Yelloe od Coldplay. Střídají se zde dva vypravěči. Summer sportovní psycholožka, která nesnáší hokej. A kapitán univerzitního týmu Aidena, který žije hokejem a užívá si vztahy na jednu noc. Mně osobně nesedla hlavní hrdinka byla neuvěřitelně protivná a k Aidenovi se mnohdy nechovala hezky. Summer je paličatá, otravná, upjatá dívka, která musí mít všechno nalajnované a plány má roky dopředu. Alespoň má prořízlou pusu a umí srovnat kapitána do latě. 

"Je to další páka, kterou tě můžu donutit dělat, co potřebuju," zamávám na něj řasami. "Nepotřebuju vydírat, abych udělal, co ti na očích uvidím, Summer."

Spicy kniha z vysokoškolského prostředí vypráví o despotické studentce, kterou výzkum zanese k sexy kapitánovi. V téhle new adult žhavé romantice nechybí nenávist, která se změní v lásku. Ale řeší se tu i rodinná dramata, konkrétně bouřlivý vztah s otcem, který vyústil útěkem z domova. Hrdinka si nese do života psychické problémy, má strach, že pro nikoho nebude dost dobrá. Je to předvídatelné, ale tak to u knih tohoto žánru chodí. Jedná se o romantické čtení s povedenou obálkou. Poutavá romance plná neustálého škádlení a jiskřivé chemie mezi hrdiny.

Zakázané uvolnění je čtivá kniha, ve které nechybí žhavá touha. Rozhodně jedna z těch lepších hokejových romancí, kterou jsem poslední dobou četla. Líbila se mi popsaná chemie mezi hrdiny. Kniha byla čtivá, nechyběli v ní sexuální scény ani vtipné dialogy. Kdybych měla něco vypíchnout, tak za mě již zmíněná nesympatická hrdinka. A samotné knize by neuškodilo drobné zkrácení. Přišlo mi, že autorka se toho do děje snažila nacpat zbytečně moc. Ale i přes tyto drobné výtky, se mi příběh líbil. A rozhodně se pustím do pokračování.

Sotva jsem to zjistila, naše kamarádství vyšumělo, protože ani na dně oceánu bych nebyla od hokeje tak daleko, jak bych chtěla. Jen při zmínce o tom sportu se mi začaly bolestivě kroutit útroby.

Pokud jste si čtení Zakázaného uvolnění užili stejně jako já, jistě vás potěší, že u nakladatelství Cosmopolis se chystá druhá kniha z řady Mimo led.

Velice děkuji nakladatelství Cosmopolis za poskytnutí recenzního výtisku!

2 komentáře:

  1. stále váhám, zda si knihu pořídit nebo ne :) ohledně hokeje jich teď vychází víc a víc... a zase nechci být přeplácaná z toho, už mám doma dvě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle je zrovna jedna z těch povedených hokejových romancí. ;-)

      Vymazat