sobota 6. července 2024

Vzdálenost mezi mnou a třešní

 Vzdálenost mezi mnou a třešní (preguel) a Já, Filippo a třešeň  (sequel) je série pro děti vypravějící o devítileté Mafaldě, která se vypořádává se vzácnou nemocí. Vše sepsala Paola Peretti - italská spisovatelka žijící blízko Verony. V době jí byla diagnostikována vzácná oční nemoc, tzv. Stargardtova choroba - způsobující postupnou ztrátu zraku a v konečné fázi úplné oslepnutí. Napsala svůj první román. 

Babička vždycky říkala, že v každém kmeni stromu žije obr, který je duchem toho stromu, a že když ten strom někdo pokácí, přestěhuje se do jiného.

středa 3. července 2024

Nejlepší omyl mého života

 Nejlepší omyl mého života je román pro ženy od australské spisovatelky mezinárodních bestsellerů T. Gephartové. Její knihy se objevují v žebříčku USA Today. Autorka je svérázná a neumí plánovat. Věnuje se psaní romantických komedií. S manželem, dvěma dětmi a psem žije v Melbourne. Má ráda cestování, smích, dobrodružství a snaží se žít naplno. 

"Belle," protočila jsem oči. "Co chceš, abych udělala? Šla do sesterny a řekla ahoj, vůbec mě neznáš, ale jsi láska mýho života? Jsme v nemocnici. Budou si myslet, že jsem utekla z psychiatrie, nebo mě tam zavřou."

Nejlepší omyl mého života je jednoduchá oddechovka odehrávající se v New Yorku. Lehké a zábavné letní čtení má přes 300 stran a vypráví o posedlosti, která začala omylem. Tahle romance je plná vášně a humoru.

pondělí 1. července 2024

Střípky z moře

 Střípky z moře jsou ženským románem od americké autorky Jenny Haleové. Její díla se pravidelně umisťují v žebříčcích USA Today a Amazonu - díky pohodové atmosféře, prostředí i romantické lince, která zahřeje. Autorka žije se svou rodinou v Nashvillu a moc ráda v okolí výletí.

Klíčem ke šťastnému životu je nenechat nikdy nic nevyřčeného nebo nedokončeného.

Lauren Suttonová nečekaně přišla o snoubence při autonehodě. Nemůže se vzpamatovat ze své ztráty a trápí ji pocit viny. Se svojí kamarádkou vlastní úspěšnou svatební agenturu. Ale nyní se jako svatební koordinátorka trápí, svoji práci nedělá s láskou a má pocit, že se dusí. Pracovala, aby nezkolabovala a překonala bolest. Život se jí obrátil vzhůru nohama, ale nyní je na čase zjistit, co chce dělat. Rozhodla se utéct před realitou do Outer Banks, jak původně s Masonem plánovali. Tedy do zapadákova blízko oceánu, kde si sehnala práci asistentky provozu v penzionu U přílivu. Který potřebuje dát do pucu. Mořský vzduch a milí místní na Lauren mají blahý účinek. A poprvé po tragédii se pro něco nadchla. Rozhodla se pustit do nového projektu a to do renovace.