pátek 19. července 2024

Cáklé safari

Krásný den, moji milí čtenáři,

dneska vás vítám u recenze na rodinnou hru od TLAMA games (deskovky k sežrání), kterou jsem mohla vyzkoušet v rámci testování. 

 Cáklé safari je velice rychlá hra, která vždy trvá pouho pouhých devadesát vteřin. Může se hrát v páru, ale i v partě až šesti hráčů. A je vhodná i pro děti od pěti let, takže se může zabavit celá rodina. Jedná se o hru v reálném čase, což znamená, že všichni hráči hrají naráz. Což přináší vzrušující atmosféru, každá vteřina totiž může rozhodnout o vítězi a důležité jsou bleskové reakce.

V téhle svižné hře si zvolíte ze čtyř různých obtížností bodování, tudíž se lze hrát s malými dětmi v lehké verzi a naopak v té nejtěžší můžete zkusit porazit kamarády. 

Pravidla jsou snadná a lehce pochopitelná. Stačí spustit časomíru, nebo použít speciální aplikaci ke hře Safari Splash!, která kromě času přihodí ještě zvuky zvířat. Všechny karty safari se dají na jednu hromadu a všichni hráči  staví najednou svoji řeku. Je potřeba jednat rychle, ale zároveň vybírat ta zvířátka, která potřebujete. Když vyprší čas, spočítají se body (podle zvolené obtížnosti). Kdo jich má nejvíc - vyhrál.

Cáklé safari je nenáročná hra, která zaujme na první pohled hravým a barevným designem. Na 120 kartách safari jsou vyobrazeno několik různých zvířátek. Doporučila bych ji především dětem, které jistě zabaví a udrží jejich pozornost. Navíc si v ní procvičí počty i logické a strategické myšlení. 


Děkuji Testuj.to za možnost hru otestovat!


3 komentáře: